Al meer dan 20 jaar wordt onder de hoede van FNV ieder jaar een zomerkamp voor de kinderen van haar leden georganiseerd door een groep van ongeveer 100 vrijwilligers. Veel vrijwilligers zijn zelf als kind mee geweest en gaan nu al jarenlang als leiding mee.
Het Zomerkamp FNV draait op vrijwilligers, zonder vrijwilligers geen zomerkamp. Voor een goed zomerkamp zijn ook goede vrijwilligers nodig. Daarom hebben wij een vrijwilligersbeleid opgesteld.
Onze vrijwilligers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:
Iedere vrijwilliger moet een Verklaring omtrent Gedrag kunnen overleggen. In onze gedragscode staan omgangsvormen beschreven, zoals wij willen dat er met elkaar wordt omgegaan. Alle vrijwilligers dienen deze code te ondertekenen en zich aan de gedragscode te houden. De gedragscode kunt u hier lezen.
Bestaande vrijwilligers worden ingedeeld op basis van persoonlijke keuze. In het voortraject hebben zij zich op kunnen geven voor een functie naar keuze. Nieuwe vrijwilligers worden ingedeeld op basis van persoonlijke voorkeur en op basis van de indruk die de vrijwilligers hebben gemaakt tijdens de eerste trainingsavond.
Bij de indeling van de teams wordt rekening gehouden met man/vrouwverhouding, leeftijd en ervaring. Hierbij wordt ruggespraak gehouden met het kernteam. Voor nieuwe vrijwilligers geldt dat zij zoveel mogelijk eerst een jaar in het v-team meedraaien.
Tijdens de kampweek mag er niet in bijzijn van deelnemers gerookt worden. Vrijwilligers hebben een vaste plek op terrein die is aangewezen als rookplek.
Tijdens de kampweek is het niet toegestaan voor vrijwilligers om alcohol te nuttigen.
Drugs en verdovende middelen zijn ten strengste verboden voor iedereen. Diegene die betrapt wordt, wordt onmiddellijk naar huis gestuurd!!
Mobiele telefoons en telefoneren in het bijzijn van deelnemers is tijdens de kampweek niet toegestaan. In een aantal gevallen kan hiervan afgeweken worden. Dit beleid geldt bijvoorbeeld niet voor de chauffeur, EHBO en voor de kampcoördinatoren. Zij moeten te allen tijde bereikbaar kunnen zijn.
Wij maken gebruik van de volgende social mediasites: Facebook en Instagram. Deze sites worden beheerd door het social mediateam.
Om misstanden op social media te voorkomen, hebben wij onderstaande maatregelen getroffen:
We hebben deze maatregelen getroffen om misstanden op social
media te voorkomen.
Na het kamp kunnen alle vrijwilligers door middel van het invullen van een evaluatieformulier hun mening geven over het team en teamleden, programma, veiligheid, accommodatie en de locatie. Indien gewenst, kan dit anoniem worden ingevuld. Tevens wordt er aan het einde van de kampweek in ieder team geëvalueerd.
Om alle vrijwilligers voor hun inzet te bedanken, organiseren wij een naweekend, waarin we terugblikken op het zomerkamp. Tijdens dit weekend wordt het evaluatieverslag besproken, kijken we de kampvideo(‘s) en treffen we de eerste voorbereidingen voor de komende kampweek.