Ouders
Zoon of dochter aanmelden?
Aanmelden voor het Zomerkamp FNV kan via de groene aanmeldknop op onze website.
Wacht niet te lang, want vol is vol!
-
Aanmelden
Voor het aanmelden is een account nodig. Let op: dit is een ander account dan het Mijn FNV-account.
Na het aanmaken van een account, kan er ingelogd worden op Mijn Zomerkamp en kan het aanmeldformulier ingevuld worden. Het is belangrijk dat de aanmelding zo volledig mogelijk wordt ingevuld, inclusief een kopie van een legitimatiebewijs of zorgpas en eventuele medische informatie en dieetwensen.
Na het invullen en verzenden van het aanmeldformulier wordt een bevestiging van de aanmelding gemaild. Na controle van de gegevens wordt de aanmelding via mail definitief bevestigd.
Tot aan het zomerkamp worden deelnemers en hun ouders/verzorgers op de hoogte gehouden door kampinfo’s die via de mail worden verstuurd.
Een aantal dagen voor het zomerkamp wordt er een informatiebrief en de bagagelabels toegestuurd. Aan ouders/verzorgers met voldoende draagkracht wordt een vrijwillige eigen bijdrage van €100,- gevraagd. Men kan zelf bepalen óf en hoeveel men wilt betalen.
__________________________________________________________
-
Vrijwilligers
Alle vrijwilligers van het zomerkamp zijn 18 jaar of ouder en worden ieder jaar gescreend tijdens ons training- en selectieweekend.
Tijdens het training- en selectieweekend wordt bepaald welke functie een vrijwilliger zal gaan vervullen tijdens het zomerkamp. Bij de indeling van de teams wordt rekening gehouden met de man/vrouw verhouding. Zo zal een tent met jongens een mannelijke tentleider hebben en een meidentent een vrouwelijke tentleider.
Daarnaast wordt er aan de vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag gevraagd (VOG). Met een VOG toont een vrijwilliger aan dat zijn of haar gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van de taak als vrijwilliger op een zomerkamp.
-
EHBO en medicatie
Op het zomerkamp is er een EHBO team aanwezig. Het EHBO team bestaat uit zowel een mannelijke als een vrouwelijke EHBO’er.
Zij zijn verantwoordelijk voor alle persoonlijke en lichamelijke problemen die bij deelnemers en vrijwilligers ontstaan tijdens het zomerkamp.
Medicatie van deelnemers wordt bewaard bij de deelkampcoördinatoren. Op deze manier raakt het niet kwijt en is er toezicht op het innemen hiervan. Dit wordt bijgehouden in een logboek en dagelijks gecontroleerd door de EHBO.
EHBO'ers zijn op de hoogte van welke deelnemers medicatie gebruiken en waarvoor deze dienen. Bij vragen of onduidelijkheden wordt er altijd contact opgenomen met de ouders/verzorgers.
Mocht u meer willen weten over de protocollen die worden gehanteerd, dan kan u contact met ons opnemen via het contactformulier of door het sturen van een email.
-
Pedagogisch beleidsplan
Onze vrijwilligers hebben een grote verantwoordelijkheid tijdens het zomerkamp. Ouders geven in het volste vertrouwen hun kinderen mee voor een week vakantie.
Als organisatie hebben wij daarom onze visie ten aanzien van de omgang met deelnemers vastgelegd in een een pedagogisch beleidsplan. Hierin beschrijven wij o.a. welke regels worden gesteld, wat mag, wat kan, en waar wordt een grens getrokken? Maar ook afspraken met betrekking tot medicatie, slapen, persoonlijke verzorging etc worden hierin vermeld. Het pedagogisch beleidsplan maakt deel uit van ons kwaliteitshandboek.