Informatie over het zomerkamp FNV voor

Ouders

Zoon of dochter aanmelden?

Aanmelden voor het Zomerkamp FNV kan via het aanmeldformulier op deze site. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Na controle van de gegevens wordt de aanmelding bevestigd. Het is belangrijk dat de aanmelding zo volledig mogelijk wordt ingevuld, inclusief een kopie van een legitimatiebewijs of zorgpas en eventuele medische informatie en dieetwensen. 

Een aantal dagen voor het zomerkamp worden een informatieboekje en de bagagelabels toegestuurd. Aan ouders met voldoende draagkracht wordt een vrijwillige eigen bijdrage van €100,- gevraagd. U kunt zelf bepalen óf en hoeveel u wilt betalen.

Vrijwilligers

Alle vrijwilligers van het zomerkamp zijn 18 jaar of ouder en worden ieder jaar gescreend op een training- en selectieweekend.

Op het training- en selectieweekend wordt bepaald welke functie een vrijwilliger zal gaan vervullen tijdens het zomerkamp. Bij de indeling van de teams wordt rekening gehouden met de man/vrouw verhouding. Zo zal een tent met jongens een mannelijke tentleider hebben en een meidentent een vrouwelijke.

Daarnaast wordt er aan de vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag gevraagd (VOG). Met een VOG toont een vrijwilliger aan dat zijn of haar gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van de taak als vrijwilliger op een zomerkamp.

EHBO en medicatie

Op het zomerkamp is er een EHBO team aanwezig. Het EHBO team bestaat uit zowel mannelijke als vrouwelijke EHBO’ers.

Zij zijn verantwoordelijk voor alle persoonlijke en lichamelijke problemen die bij deelnemers en vrijwilligers ontstaan tijdens het zomerkamp. Medicatie van deelnemers wordt bewaard bij de deelkampcoördinatoren. Op deze manier raakt het niet kwijt en is er toezicht op het innemen hiervan. Dit wordt bijgehouden in een logboek en dagelijks gecontroleerd door de EHBO.

EHBO'ers zijn op de hoogte van welke deelnemers medicatie gebruiken en waarvoor deze dienen. Bij vragen of onduidelijkheden wordt er altijd contact opgenomen met de ouders/verzorgers. Mocht u meer willen weten over de protocollen die worden gehanteerd, dan kan u contact met ons opnemen via het contactformulier of door het sturen van een email.

Mocht u informatie missen of ons feedback willen geven, neem dan gerust contact met ons op.

Veel Gestelde Vragen

Mijn zoon of dochter is niet geboren in 2007, 2008 of 2009, mag ik hem of haar wel opgeven?

Helaas is dit niet mogelijk. Als oud-deelnemers 18 jaar of ouder zijn kunnen ze mee als vrijwilliger.

Roken, alcohol en drugs

Deelnemers en vrijwilligers mogen tijdens de kampweek geen alcohol nuttigen of drugs gebruiken. Daarnaast is roken verboden voor deelnemers en zullen vrijwilligers niet roken in het bijzijn van de deelnemers. Wordt je zoon of dochter aangetroffen met alcohol, drugs of sigaretten, dan wordt dit ingenomen en worden ouders hierover ingelicht.

Hoe wordt er omgegaan met medische en persoonlijke problemen?

Als je zoon of dochter medicijnen neemt, willen we dat graag weten. In overleg met jou kunnen wij de medicijnen voor je kind bewaren en je zoon of dochter helpen met het herinneren aan de inname ervan. Wanneer er sprake is van een acuut medisch of persoonlijk probleem schakelt de tentleider de deelkampcoördinator en/of de EHBO'er in. Zij beoordelen gezamenlijk wat wenselijk is, bijvoorbeeld het bellen naar ouders/verzorgers wanneer er sprake is van heimwee of een bezoek aan een huisarts bij medische klachten. Hierover worden de ouders zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Hoe worden de tenten ingedeeld?

Deelnemers worden met 6 tot 9 jongens of meiden ingedeeld in een tent met een tentleider in een deelkamp. Er wordt altijd een scheiding gemaakt tussen jongenstenten met een mannelijke tentleider en meidententen met een vrouwelijke tentleider. In uitzonderlijke gevallen kan er afgeweken worden door een vrouwelijke tentleider in te delen bij een jongenstent. Deelnemers die een medische achtergrond en/of extra zorg nodig hebben worden zoveel mogelijk ingedeeld bij ervaren tentleiders.

Waardevolle spullen

We willen adviseren je zoon of dochter geen waardevolle spullen mee te laten nemen. Dit kan kapot gaan, kwijtraken enzovoort. Het meenemen van waardevolle spullen geschiedt op eigen risico. Mocht je zoon of dochter toch waardevolle spullen bij zich hebben, kan dit in bewaring worden geven bij de kampcoördinatoren.

Mobiele telefoons

Mobiele telefoons worden zo veel mogelijk geweerd op het zomerkamp. Je zoon of dochter mag daarom geen gebruik maken van een mobiele telefoon. Deelnemers krijgen in de informatie voorafgaand aan het kamp een informatiebrief waarin dit staat vermeld.

Waar slapen de deelnemers van het zomerkamp?

De deelnemers slapen in tenten. In elke tent zal een tentleider aanwezig zijn.

Kan zijn zoon of dochter aangeven dat ze graag bij een vriend(in) ingedeeld wil worden in de tent

Als deelnemers van te voren hebben aangeven dat zij graag bij een andere deelnemer ingedeeld willen worden, dan houden wij hier rekening mee. deze verzoeken kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie houdt er ‘s nachts toezicht?

‘s Nachts loopt de nachtwacht rond. Dit team bestaat uit vrouwelijke en mannelijke nachtwachten. Zij bewaken de rust over het kampterrein tijdens de nachtelijke uren.

Hoe wordt het eten geregeld?

Tijdens het kamp wordt drie keer per dag gegeten. Dit is twee keer een broodmaaltijd en een keer warm. De maaltijden worden in overleg met de kok van de Paasheuvel samengesteld. Als je zoon of dochter een speciaal dieet volgt, is dat geen probleem. Geef het aan ons door en wij houden er rekening mee.

Hoe zijn de sanitaire voorzieningen geregeld?

Tijdens de kampweek maken we gebruik van de toilet- en doucheunits. Dit zijn gescheiden units voor jongens en meiden.

Wie zorgt ervoor dat de deelnemers denken aan de persoonlijke hygiëne?

De tentleiders zien tijdens de kampweek toe op de persoonlijke hygiëne van deelnemers. Zij zorgen ervoor dat uw zoon of dochter zich wast, tanden poetst en tijdig schone kleding aantrekt.

Het is een gratis zomerkamp, maar toch vragen jullie een eigen bijdrage van € 100,-. Hoe zit dat?

Het gaat hier om een vrijwillige bijdrage van € 100,- die wij vragen aan ouders met voldoende draagkracht. Ouders die dit niet kunnen betalen mogen minder betalen of niet betalen. De betaalde vrijwillige bijdrage komt ten goede aan het zomerkamp.

Op welk rekeningnummer kan ik de eigen bijdrage overmaken?

De vrijwillige eigen bijdrage kan je overmaken op bankrekening  NL40 INGB 0007 9048 00 t.n.v. de Paasheuvelgroep onder vermelding van: “Deelnemer Zomerkamp FNV.”

 

Klachtenprocedure

Wij doen er alles aan om een zomerkamp naar ieders tevredenheid te organiseren. Toch kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent. Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over Zomerkamp FNV, toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht aan ons door te geven. Heeft u een klacht, dan kunt u deze indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De klacht wordt in behandeling genomen door de kampcoördinatoren.

Mocht u informatie missen of ons feedback willen geven, neem dan gerust contact met ons op.