Informatie over het zomerkamp FNV voor

Vrijwilligers

Waar vindt het zomerkamp plaats?

Het zomerkamp vindt plaats op camping de Paasheuvel in Vierhouten. Op het terrein van de Paasheuvel heeft het zomerkamp een eigen gedeelte.

Hierop slapen alle deelnemers en vrijwilligers in aparte tenten en hebben wij onze eigen douche- en toiletvoorzieningen. Op dit terrein hebben wij ook een apart activiteitenterrein. Er is zelfs een vijver waar bij lekker weer in gezwommen kan worden.

Wat kan je verwachten

Het zomerkamp is vooral een week vol gezeligheid, waar je veel nieuwe mensen leert kennen en ook nog iets kan leren. Er gaan elk jaar ongeveer 100 vrijwilligers mee van alle leeftijden. Dat betekent dat er altijd wel iemand van je eigen leeftijd is waar je mee zal samenwerken. Op het zomerkamp leer je veel nieuwe mensen kennen, die net als jij gemotiveerd zijn om iets bij te dragen aan de maatschappij. Daardoor ontstaan er veel nieuwe vriendschappen, ook met mensen die je normaliter niet snel zal ontmoeten, doordat ze aan het andere kant van het land wonen of in een ander werkveld/studie zitten. Naast het feit dat het leuk is, staat het ook erg goed op je CV. Het zomerkamp is weliswaar onbetaald, (onkosten worden wel vergoed) maar je doet er toch veel werkervaring op waarmee jij je kan onderscheiden ten opzichte van andere werkzoekenden.

Functies

Er zijn verschillende functies binnen het zomerkamp. Zo kan je als tentleider mee. Hierin ben je de hele week verantwoordelijk voor gemiddeld 8 tot 9 deelnemers.

Ook kan je mee als V-teamer. Hierin houd je je bezig met van alles achter de schermen, zoals het begeleiden van de spellen en het klaarzetten van het eten. Binnen het V-team zijn er ook nog een paar ‘speciale’ functies, zoals nachtwacht, beheerder van het magazijn en fotograaf. Alle functies binnen het zomerkamp hebben hetzelfde doel: de deelnemers een leuke week bezorgen.

Wie zoeken we?

Zomerkamp FNV draait op vrijwilligers, zonder vrijwilligers is er geen zomerkamp. Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die van aanpakken weten en een uitdaging zien in het begeleiden van deelnemers of organiseren van leuke activiteiten voor de deelnemers van het zomerkamp.

Wat verwachten we van vrijwilligers?

Je:

 • Bent minimaal 18 jaar en lichamelijk en geestelijk fit
 • Weet van aanpakken
 • Bent flexibel en sociaal
 • Hebt verantwoordelijkheidsgevoel
 • Kunt motiveren en enthousiasmeren

Training en selectieweekend

Ieder jaar wordt een trainings- en selectieweekend georganiseerd voor alle vrijwilligers. Tijdens dit weekend worden de vrijwilligers getraind in de omgang met deelnemers door middel van presentaties en workshops. Tevens staan kennismaking en teambuilding centraal tijdens dit weekend.

Thema’s die aan bod komen zijn: omgaan met deelnemers, (sociale) veiligheid, autisme/adhd, motiveren en enthousiasmeren, omgaan met conflicten en teambuilding. Ook wordt dit weekend gebruikt om het beleid door te spreken en afspraken met elkaar te maken voor de kampweek.

Voor nieuwe vrijwilligers is een aparte avond ingepland, zodat er ruimte is om uitgebreid met elkaar kennis te maken en nieuwe vrijwilligers goed te instrueren. Tijdens dit weekend vinden ook individuele gesprekken plaats met vrijwilligers.

Aannamebeleid Vrijwilligers

In het kort komt het erop neer dat we een goed beeld willen krijgen van de beoogde vrijwilliger die een functie binnen onze stichting/vereniging gaat vervullen.

Bij de werving en aanstelling van nieuwe vrijwilligers doorlopen we daarom de volgende stappen:

 • het kennismakingsgesprek.
 • indien van toepassing controle van diverse referenties.
 • het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag).
 • bekend maken met de bij ons geldende gedragscode/gedragsregels.
 • uitreiken van de geldende gedragscode en gedragsregels.
 • evaluatiegesprek tijden het naweekend.

Het is nadrukkelijk de bedoeling door deze maatregelen te voorkomen dat er zich ongewenste situaties voordoen. We beogen met dit aannamebeleid mensen met verkeerde bedoelingen te ontmoedigen om een functie binnen onze stichting te ambiëren.

Veel Gestelde Vragen

Waar vindt het zomerkamp plaats?

Het zomerkamp vindt plaats op camping de Paasheuvel in Vierhouten.

Wanneer moet ik aanwezig zijn op het zomerkamp?

Als vrijwilliger word je verwacht vanaf zondag 1 augustus 2021 tot en met zondag 8 augustus 2021.

Welke functies kan ik invullen tijdens zomerkamp?

De meeste nieuwe vrijwilligers worden V-teamers of tentleiders. Het kan ook zijn dat je je wil opgeven voor een specifieke functie, hierbij kan gedacht worden aan EHBO, chauffeur of DJ. In overleg kan altijd gekeken worden naar wat er mogelijk is.

Hou oud moet je zijn als vrijwilliger?

Vrijwilligers moeten tijdens de kampweek minimaal 18 jaar oud zijn.

Mag er alcohol gedronken worden tijdens het zomerkamp?

Nee, er wordt door zowel de deelnemers als vrijwilligers geen alcohol gedronken tijdens het zomerkamp.

Krijg ik betaald als vrijwilliger bij het zomerkamp?

Nee, je krijgt niet betaald, maar je onkosten worden wel vergoed. Hierbij kan je denken aan de reiskosten die je maakt om op het zomerkamp te komen.

Is het training- en selectieweekend verplicht?

Ja, het training- en selectieweekend is verplicht. Dit is ook direct een leuk weekend om alle vrijwilligers te leren kennen.

Vertrouwenspersoon

vertrouwenspersoon

Onze vertrouwenspersoon helpt bij het aanpakken van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag. Dit draagt bij aan een veilig werkklimaat en goede sfeer op de kamp en om het kamp heen.

Mocht u informatie missen of ons feedback willen geven, neem dan gerust contact met ons op.